Kan je kind moeilijk tot rust komen?

Komt je kind overprikkeld thuis? Is je kind onrustig? Is je kind erg gevoelig? Elke dag zijn er prikkels die moeten verwerkt worden. Hoe een kind omgaat met deze prikkels hangt af van kind tot kind en kan dus verschillend geuit worden. Rust is de eerste stap naar in de groeiende ontwikkeling van je kind. 

Je kind voelt zich niet goed in zijn of haar vel?

Is je kind bang? Of gaat je kind niet graag naar school? Is je kind bang om fouten te maken of niet goed genoeg te zijn? Word je kind plots boos of verdrietig? Of zie je andere kenmerken dat je kind zich niet goed voelt?

Is er onrust in je gezin?

Als je als ouder merkt dat je kind zich niet goed voelt, overprikkeld is, zich onrustig voelt, vaak boos is. Kan dat op jouw en je gezin wegen. Er ontstaat dan  onrust in je gezin. 

Zou je graag handvaten willen voor rust bij je kind?

Soms is het moeilijk om je kind te bereiken. Het kan dat je al zelf van alles hebt geprobeerd om je kind te helpen. Soms lukt het even, dan werkt het niet. Dat is een machteloos gevoel want jij wilt het beste voor je kind. 

Meer rust voor mijn kind en gezin 

Hoe ik je kan helpen.

Ik help kinderen tussen ongeveer 0 en 18 jaar. Dit aangepast aan de hulpvraag en de leeftijd van een kind. 

 

Loopt de ontwikkeling van je kind niet zo soepel, is er onrust, is je kind tegen de avond overprikkeld, voelt je kind zich niet goed in zijn of haar vel, is concentreren moeilijk, heeft je kind faalangst of iets er iets anders. Dan kan je langskomen tijdens een intakegesprek daar kijken we of het wat voor jouw en voor je zoon of dochter is. 

Een intakegesprek is steeds vrijblijvend en dat is omdat ik het zo belangrijk vind dat er een klik is en je je goed voelt met mijn werkwijze. 

Ik bekijk samen met jouw de hulpvraag. 

 

In de coaching sessies ga ik samen met je kind aan de slag door eerst rust te creeren en daarna verder te gaan met verschillende methodes die ik gebruik en mijn eigen heb gemaakt. Daarnaast luister ik ook naar je kind en geef ik opdrachten of oefeningen die we starten in de sessies en thuis verder geoefend moeten worden. 

 

Je kan altijd bij me terecht voor vragen of ondersteuning tussendoor.

 

 


Het is mijn missie om kinderen te helpen in het vinden van rust in hun ontwikkeling. Rust is voor mij een begin punt waar de ontwikkeling van een kind op steunt. Rust gaat voor mij veel verder dan stilzitten, het gaat over rust in het hoofd van de kinderen, rust in de negatieve gedachten van een kind, rust in prikkels, rust in hun gedrag zoals roepen. Ik rijk handvaten aan die een kind en ouder zelf kan gebruiken na de coaching.


Mijn weg naar rust.

 

Als kind en tiener was ik vaak onzeker, ik kon prikkels moeilijk verwerken, alles moest perfect zijn en dat maakte me heel onrustig. 

Toen ik voor de klas stond als kleuterleidster was ik ook de eerste die deze signalen opmerkte bij kinderen. Ik kon voelen hoe zei zich voelde. 

 

Alles begon bij mijn bacher proef die ik maakte als leerkracht.

Of toch nog net iets eerder.

Ik zocht een onderwerp voor mijn onderzoek en kwam na even terecht bij de kinderen waarvan ik niet goed wist hoe ik ze kon helpen, de kinderen die me erg aan mezelf deden denken. De kinderen die ik wou helpen om rust te laten voelen om zich goed te laten voelen. 

Ik kon differentiëren bij de taalontwikkeling, de motorische ontwikkeling, …

Maar hoe doe je dat bij de sociale – emotionele ontwikkeling. Bij kinderen met een laag welbevinden en betrokkenheid, bij kinderen die het moeilijk hadden om een hoek te kiezen, rust te vinden, bij kinderen die vaak boos waren. Hoe kon ik hen helpen?

Ik ging nadenken. En opeens wist ik het. Het moment wanneer ik kinderen eerder rustig had zien worden was tijdens het snoezelen op kamp met kinderen met een beperking.

Maar de kinderen in de klas hadden geen beperking, kon ik wel gaan snoezelen?

Zo is mijn onderzoek gestart. Kinderen vonden rust in de klas in de snoezeldoos die ik maakte, ze genoten, in combinatie met de begeleiding die ik gaf erbij hielp ik kinderen met hun boosheid, hun welbevinden en betrokkenheid, hun prikkels, hun zelfvertrouwen, hun angsten en en veel meer.

Ik betrapte me erop hoe fijn ik het vond om onderzoek te doen en bezig te zijn met het snoezelen.

Na mijn presentatie vond ik het spijtig dat het snoezelen zou stoppen. Ik wou helemaal niet stoppen!

Als leerkracht kon ik wel in mijn eigen klas snoezelen, maar ik wou meer leerkrachten, ouders en kinderen er mee kunnen helpen.

 

Zo ben ik kinder - rustcoach geworden. 

 

 

 

Wat rust in de ontwikkeling voor jouw kind kan betekenen. 

Rust

Zich goed voelen

Ontwikkelen

Zo ga ik te werk 

Losse sessie

€40 

- voor  1 uur 

- Als ik tot bij je thuis kom komen daar vervoerskosten bij. 

 

Je kan een afspraak maken voor een eerste gesprek door het contactformulier in te vullen, te mailen of te bellen. 

Hierna stel ik je een aantal vragen om je hulpvraag concreet te maken en leg ik alvast uit hoe ik van start ga. 

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en u bent niet om verplicht om na het eerste gesprek een coaching traject aan te gaan. 

De intake bestaat uit 2 sessies: 30 euro

Het eerste gesprek is met beiden ouders zonder kinderen erbij. 

De 2de keer zie ik graag je kind erbij. 

 

Hierna ga ik aan de slag met de sessies. De frequentie hiervoor is 1 keer per week of om de week en half. De hoeveelheid van de sessies hangt al van de hulpvraag.

Welke methodes ik gebruik in de sessies hangt af van de hulpvraag en de leeftijd. Dit bespreken we tijdens de intakegesprekken. 

 

Ik ben steeds tussendoor beschikbaar voor vragen en problemen. 

Laten we er samen aan beginnen

 

De eerste stap zetten is altijd wat moeilijk, maar weet dat die eerste stap eigenlijk al gezet is door dat je mijn website heb opgezocht. 

Maak een afspraak en samen kunnen we bekijken wat ik voor je kan doen.